Hitting the Slopes in Ivanhoe

When you secure a block on one of Ivanhoe’s best-known suburban streets, The Boulevarde, you don’t let a minor detail like a steep, sloping site rain on your parade – you pull on your raincoat and give the experts (that’s us) a call.


Thinking Laterally,
Working Diagonally

Working with the fine folk at Techne, we were up for the challenge of navigating this tricky site. Careful construction management and some clever engineering enabled us to bring this ambitious design to life.

Patience is a Virtue

The two-storey home is split over five levels, features five bedrooms and a number of living areas. Central to the design are full height, four-metre high windows that light up the home. As you can imagine, manoeuvring that much glass required care and precision. Some clever engineering and a lot of patience enabled us to get the job done to spectacular effect.

We’re really happy with the end result, a triumph of teamwork, engineering and good old-fashioned know-how.

Check out the full story here.

Similar posts

A Bridge Too Far

Chances are you’ve heard a bit about The Fitzroy Loft project we built alongside the very talented team at Architects EAT. It’s won a bunch of awards and images of it have been published far and wide across the internet – and for good reason, it’s an absolute ripper. That said we want to shine a light on our favourite part of this project – the bridge.

Made from a perforated base and stringers, the bridge is not only visually magnificent, but it serves a practical purpose too, connecting the upstairs mezzanine on either side of the loft.

When we saw the designs we knew we had our work cut out for us, but we were determined to perform a feat of engineering genius.

Read more about The Fitzroy Loft here.

The Fitzroy Loft | A Serious Build

Allow us to get a little nostalgic for a minute and revisit one of our favourite builds - The Fitzroy Loft. This epic project took an old brick warehouse and turned it into a home worthy of many a humble brag.

Whilst the vision for this project was innovative and exciting, we knew as builders we needed to tread carefully. We worked hard to respect the heritage and history of the 125-year-old warehouse, whilst delivering on the ambitious design. This meant…

A Space That Screams Tranquility

Okay, so screaming tranquillity sounds an oxymoron, but hear us out. The team at Wood Marsh have taken the terrarium concept and turned up the volume 100 per cent, serving up a macro terrarium at a residence in Portsea. We think it would be pretty relaxing to kick back and take in this view. We also think it would be a great challenge to build this curved glass green space. Anyone up for it?